Waterstof challenge 2021

Infram
3 min readNov 13, 2021

Onze challenge…

De uitdaging die 12 november voor ons ligt is om te bewijzen dat rijden op Waterstof werkt! Dat doen we door binnen 24 uur een maximum aan punten te behalen in de Waterstof Challenge van 2021. Team WInfram gaat voor de winst! Punten worden behaald door kilometers rijden, landmarks bezoeken en andere speciale momenten zoals grensovergangen en tanken.

Na een gedegen analyse van het rulebook, de landmarks en de H2-vulpunten werden diverse routes overwogen. Polen, Denemarken en Tsjechië waren serieuze kanshebbers, maar een andere strategie werd uiteindelijk gekozen als meest kansrijk voor de winst. De planning was om eerst richting Groningen te rijden, vervolgens af te dalen naar Dortmund, via Epe en België het meest westelijke punt te behalen, om vervolgens langs de kust terug te rijden naar Waddinxveen. Deze route zou het team onder andere langs vier Air Liquide punten leiden.

Ons team bestaat uit 4 mannen die wel zin hadden om de slapeloze vrijdagnacht aan te gaan en de eer van Infram hoog te houden. Met Infram winsten achter de rug staat de druk hoog…

Jouke, onze Eisenhouwer, kijkt als strateeg altijd een paar stappen vooruit. Met een strategisch plan stippelt hij onze route uit en maakt de kritische beslissingen om toch punten te pakken maar niet te laat aan te komen.

Wing Hong, ons haviksoog, met oog voor detail maakt hij foto’s en video’s voor mooie inzendingen.

Sebastiaan is onze Herman. Hij zorgt dat iedereen goed drinkt en goed eet, om zo de 24 uur vol te kunnen maken.

Last but not least, onze Spindoctor Wim, zijn gezicht zit permanent achter zijn telefoon om alles op Instagram, LinkedIn en dit blog vast te leggen (zie links onderaan).

<Start Challenge>

1. Het team heeft door de experts van Swagelok een mooie introductie gekregen in de wondere wereld van fittingen. Een mooie les en mooie punten!

2. De tweede bestemming was ons eigen Infram kantoor, waar wij een goede slag konden slaan: een bedrijfsbezoek aan onze buren Twinning Energy, het planten van de boom in de Infram tuin en het bijvullen van de tank werden gecombineerd.

3. Onze challenge vervolgde met een bezoek aan een feestelijke opening van Holthausen Clean Energy in Groningen. Het feestje was echter zo gezellig, dat we door de feestgangers niet konden tanken. Wij hebben Holthausen Clean Energy veel succes met het station gewenst! Uiteraard wilden we gezelligheid niet verstoren, en hebben we een ander tankstation opgezocht in Pesse.

4. Daarna zijn we Duitsland ingegaan, waar we helaas aan konden sluiten in een file na een ongeluk. Met een half uur vertraging en een tankbeurt in Kamen, konden we gelukkig genieten van het uitzicht op de indrukwekkende fabriek van Air Luiqide in Dortmund.

5. Vervolgens gingen we op bezoek in het mooie zuiden van Nederland. De strakke snelwegen van Duitsland werden afgewisseld met de prachtige glooiende Epernerbaan. Tot onze schrik sprong een hertje plots voor de auto op deze onverlichte weg en het hert raakte de auto licht. Het hertje is vervolgens weer het bos ingedoken, al zou die best wel eens gewond kunnen zijn. Wij hebben de lokale politie gebeld om melding te maken van de aanrijding, zij zullen gaan kijken. Hopelijk is het hertje ongedeerd.

6. Na afstemming met de politie konden we door richting de volgende bestemming, Air Liquide in Seraing! Na een klein dansje in de kou sprongen we snel weer de auto in!

7. Het is inmiddels 1 uur ’s nachts, dus we zijn op de helft van de challenge! Snel door naar Air Liquide Zaventum, waar we naast punten weer een volle tank kunnen scoren.

8. Na een lange zoektocht naar het waterstof station, bezochten wij het Atomium in Brussel en het waterstof bedrijf Hydrogen Europe, waar we de volgende ochtend in Teams nog een interview mee hebben opgenomen.

9. Door de rijk versierde tunnels van Brussels en de verzopen snelwegen van België zagen wij dat wij niet de enigen waren die koers zette richting het meest westelijke punten. Eerst wilden wij de kat uit de boom kijken door eerst naar Oostende te rijden en het andere team een benchmark neer te laten zetten. Echter, na een frisse duik zagen wij dat meer teams zich mengden in de strijd om het westpunt. De hastags #dontgowest en #chooseyourbattles vlogen door de auto.

10. In plaats van het meest westelijke punt zoeken wij op het moment Air liquide Terneuzen, het Topshuis, Rhoon en BP Den Haag op.

Het weer is opgeklaard en wij verwachten op smooth sailing tot de finish.

https://www.instagram.com/inframbv/

— —

Infram zet zich in voor het reduceren van CO2 in haar eigen bedrijfsvoering. Zie Infram.nl | CO2 Prestatieladder.

--

--

Infram

Infram werkt aan mobiliteit, ruimte, water en energie voor een mooier, duurzamer en beter Nederland. Dit doen we in opdracht van publieke en private partijen.